Magyar Elektrotechnikai Egyesület

8. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum – Évente minden, ami villamos védelem és irányítástechnika

2023. május 23-25. között minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett, több mint 300 fővel és 10 kiállító céggel zajlott le a 8. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum. Mint minden évben, úgy idén is a szakterületet érintő legaktuálisabb témákban hangzottak el előadások ill. zajlottak workshopok. Sajnálatos módon az idei egyik aktualitást az Ukrajnában zajló háború adta.

Az első nap javát az immár hagyományosan a Protecta szakemberei által tartott 1. napi tréning indította. Ezt követő szekcióban elsősorban a főtámogató Infoware Zrt. külföldi partnerei mutatkoztak be.

A második nap kiemelt előadásait a MAVIR ZRt. és az Infoware Zrt. vezetői tartották, amelyet a Bendes Tibor emlékplakett átadása követett, Kertész Sándornak és Dr. Petri Kornélnak ítélt oda a Bizottság.

A háború hatásai leginkább a következő két szekcióban jelentek meg, majd egy workshopot követően az új védelmi megoldásokat bemutató előadásokkal zárult.

A zárónapot indító workshopot esettanulmányok bemutatása követte, majd fakultatív program keretében az E.ON Aszófő alállomásán az Infoware Zrt. közreműködésével létesült akkumulátoros energiatároló megtekintésére nyílt mód.

Úgy véljük, hogy az igen sűrű program, és a kiállítók részvétele alapján a résztvevők képet alkothattak a védelmi, irányítástechnikai és kiberbiztonsági szakterületek aktualitásairól. Szándékunk szerint a VIF egyes különösen izgalmas témáit ősszel online események keretében is felidézzük majd.

A rendezvény főtámogatója, a 30+3 éves:

 

Galéria 2023

7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum
Beszámoló 2022

Az idei évben – kétszeri kényszerű elhalasztás után – 2022.05.24-27. között megtartottuk a 7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórumot 3+0,5 nap formában. A rendezvény egyediségét az is adta, hogy – végre – megtudtuk ünnepelni a Protecta Elektronikai Kft. 30+2 éves születésnapját, amelyet a 30. évforduló évében 2020-ban szerettünk volna megtenni. A jubileum értékét ez a halasztás nem csökkentette, ezúton is gratulálunk!

A 0. napon a védelmes oktatások keretében nem egy konkrét témát ismertettek az előadások, hanem az elektronikus korban és a napjainkban alkalmazott védelmi problémamegoldásokat járták körbe, kitérve a védelmi funkciókra és módszerekre. A rendhagyó ismeretterjesztést az idősebb – legendás hírű – védelmes fejlesztőmérnökök jelenléte és aktív részvétele tette színessé, amelyet több mint 80 résztvevő hallgatott meg.

A nap egy nagyon jó hangulatú vacsorával és az utána következő beerstorminggal zárult. Már annak, aki még aznap elment aludni…

Az elkövetkező három napban közel 250 szakember vett részt a fórumon, hallgatta meg a közel 40 előadást a legfiatalabb – még felsőoktatási éveit töltő – kollégáktól a nyugdíjazott vezérigazgatókig, amely jól szemlélteti, hogy a fórumon kortól (és nemtől) függetlenül minden érdeklőnek érdemes részt vennie.
 

"Élmények egy résztvevőtől a 7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum fakultatív programjáról" megtekintése

"A 7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum egyetemi hallgatói szemmel" megtekintése

Galéria 2022

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 30 490 8804
VEDELMES@MEE.HU